5 Voordelen van een Gesloten Betaalsysteem bij tankstations

​Tankstations hebben hun klanten steeds meer centraal staan en focussen op zoveel mogelijk gemak, comfort, kwaliteit en snelheid voor hun klanten. Een uitnodigende shopinrichting en snelle bediening staat hierbij centraal. Het heeft ervoor gezorgd dat het percentage klanten dat naast het tanken ook geld uitgeeft aan eten of drinken de afgelopen jaren is gestegen. En al groeit het aantal betaalmogelijkheden, feit blijft dat uw klanten de mogelijkheid willen hebben met cash te betalen. Een traditionele kassa kan relatief goedkoop in aanschaf zijn maar kostbaar in gebruik en onnodige veiligheidsrisico's met zich meebrengen. Gesloten betaalsystemen bieden hier veilige oplossingen voor. Er is sprake van een gelsloten betaalsysteem als er, zodra het geld is ingevoerd in het apparaat geen mensenhanden meer aan te pas komen tot het geld bij de bank is afgestort. Deze systemen brengen vijf belangrijke voordelen met zich mee die uw zorgen omtrent veiligheid en betalingen in uw tankstation kunnen wegnemen.

 

1.      Veiligheid op Tankstations

Door het gebruik van een gesloten betaalsysteem creëert u een veilige omgeving voor zowel uw personeel als klanten. Vals geld wordt niet geaccepteerd en wisselgeld wordt direct uitbetaald.  Niemand kan contant geld uit de kassa nemen, deze zit veilig en volledig gesloten in het betaalsysteem. Hierdoor is personeelsfraude uitgesloten en kunnen overvallers geen geld uit de kassalade nemen, wat de veiligheid vergroot.

2.      Kostenbesparing

Door de automatisering van het gehele geldverwerkingsproces besparen pompeigenaren op administratieve kosten. Gesloten betaalsystemen bieden voldoende flexibiliteit om verschillende opstellingen te kiezen. Bij de betaling voert uw personeel het geld in en ontvangt automatisch de juiste hoeveelheid wisselgeld. Het apparaat brengt bankbiljetten en muntgeld door middel van wisselgeld weer terug in circulatie. Een andere mogelijkheid is dat uw klant het geld invoert. Er zijn besparingen mogelijk op personele kosten en kasverschillen uitgesloten, het systeem geeft automatisch het juiste wisselgeld terug.

3.      Klantcontact

Nu alles in het belang staat van een goede klantbeleving onderscheiden tankstations zich met service. Hierbij wint het fullse​rviceconcept steeds meer terrein waarbij bijvoorbeeld een bakkerij verse broodjes verkoopt of een stomerij er voor zorgt dat kleding op een goed ontsloten locatie met ruime openingstijden gehaald en gebracht kan worden. Met een gesloten betaalsysteem haalt u een verantwoordelijkheid voor de kassalade bij uw personeel weg , hierdoor kunnen ze hun tijd goed besteden aan interactie met de klant en zich meer richten op verkoop.

4.      Hygiëne bij betalingen

Contant geld brengt in een pompstation ook vanuit hygiënisch oogpunt de nodige uitdagingen met zich mee. Zeker wanneer er in uw tankstation met 'verse' producten wordt gewerkt: broodjes, fastfood of bijvoorbeeld verse fruitsapjes. De reguliere kassa verplaatst zich naar deze plekken om de klant beter te bedienen, de trend bevestigd immers de groeiende vraag naar andere producten zoals eten en drinken. Geld is een 'vies'  product en in de praktijk blijkt dat de handen niet na elke betaling gewassen worden. Dit kost te veel tijd en materiaal en belemmert de doorloop. Door een gesloten betaalsysteem wordt de voedselveiligheid gewaarborgd, uw personeel hoeft het geld niet meer aan te raken. Lees meer over hygiëne en cash - een schone oplossing​.

5.      Efficiency

Pomphouders met een gesloten betaalsysteem vergroten hun efficiëntie door tijdsbesparing bij de kasopmaak en bankstortingen. Het personeel heeft gedurende de werkdag geen persoonlijke kassalade en kan flexibel ingezet worden op de werkvloer. En aan het eind van de werkdag hoeft het geld niet meer geteld te worden, wat het vier-ogen-principe doet vervallen. Een gesloten betaalsysteem doet meer dan het automatiseren van bestaande bedrijfsprocessen, hij verbetert ze ook. Het betaalsysteem wordt gekoppeld aan POS-systemen (bijvoorbeeld Fuel POS) en cashmanagement software geeft direct inzicht in de cashflow.

Buitbeperking, de beveiligingsfilosofie die er vanuit gaat dat er zo min mogelijk contant geld voorhanden is, wordt al jarenlang en met succes toegepast. Met een gesloten betaalsysteem verlegt u de doelstelling naar buitvoorkoming. Al het geld in de kassa is volledig onbereikbaar voor klanten, personeel en overvallers door gebruik te maken van het gesloten betaalsysteem.

Bent u benieuwd naar de ervaringen van het gesloten betaalsysteem SafePay bij tankstations, lees dan meer over SafePay bij Shell in Denemarken of bekijk onderstaande video.  

 

Wilt u meer informatie ontvangen over gesloten betaalsystemen of andere cashmanagementoplossingen, neem via het formulier op deze pagina contact op met de cash management expert.