Toeristen betalen in Rotterdam met veilige en geautomatiseerde betaaloplossing

Rotterdam, de stad waar de media de afgelopen tijd veel positieve aandacht aan schenkt. Internationale bedrijven vestigen zich er graag, er worden grote congressen georganiseerd en het aantal toeristen dat de stad bezoekt blijft ieder jaar toenemen. Dat is waar Rotterdam Partners, zeker de afgelopen jaren met succes, zich dagelijks mee bezig houdt.

Rotterdam Partners

Rotterdam Partners is de promotor van Rotterdam en zet de stad zo goed mogelijk op de kaart. Rotterdam Partners beschikt over drie fysieke Tourist Information vestigingen waar toeristen wegwijs gemaakt worden en souvenirs kopen. De vestigingen in het Schielandhuis op de Coolsingel en in de centrale hal van het Centraal Station maken voor betalingen gebruik van Gunnebo's betaaloplossing SafePay.

Voordelen Cashmanagement oplossing

Rotterdam Partners greep hun verhuizing aan om opnieuw naar alle systemen te kijken en verbeteringen door te voeren. Jannie Pietersma, Manager Financiën bij Rotterdam Partners zag tijdens haar vakantie in Duitsland een cashmanagementoplossing voor de front office. 'Ik dacht: het is veiliger, de kas kan praktischer opgemaakt worden, er is minder risico op kasverschillen en het resultaat is werkvermindering aan de administratieve kant – ik moet me gaan verdiepen in deze betaaloplossingen'. Met de nieuwe inrichting van de Tourist Information zijn de traditionele kassabalies vervangen door meubels die geïntegreerd zijn in de winkel. 'Maar je wil mensen niet het gevoel geven dat daar zomaar een kassalade opengetrokken kan worden'.

Fouten minimaliseren

Sinds Rotterdam Partners het SafePay betaalsysteem gebruikt is de accountant ook tevreden. 'Eerst maakten verschillende werknemers gebruik van één kassa en werd de kasopmaak door de administratie gedaan'. De noodzaak om minder fouten te maken en tijd te besparen in de dagelijkse kasopmaak bestaat eigenlijk altijd, toch ga je pas op zoek naar een nieuw systeem wanneer er een aanleiding voor is, zoals de verhuizing. Voordeel is dat beide Tourist Information locaties met hetzelfde systeem werken waardoor personeel gemakkelijk uitgewisseld kan worden en dat de accountant de cijfers van beide vestigingen met elkaar kan vergelijken.

SafePay in een toeristische omgeving

Toeristen betalen vaak met contant geld, waardoor je de keuze niet kan en wil maken om contant betalen af te schaffen. In de shops worden ook veel kleine artikelen verkocht, een stadsplattegrond van €1 betalen toeristen liever met cash. Als je naar de vestiging op Rotterdam Centraal kijkt dan is daar 70% van de omzet cash, het is ook een locatie waar toeristen aan het eind van hun reis van hun geld af willen. 'We hebben er ook over gesproken geen briefjes van €100 en €200 meer te accepteren, maar voor een toerist is het heel normaal dat je die in je portemonnee hebt zitten. Het voordeel van Gunnebo's SafePay is dat ook de echtheid van deze briefjes gecontroleerd wordt, wat een verantwoordelijkheid bij ons personeel wegneemt'. Zeker in de toeristensector waar veel contante betalingen met groot geld in omgaan biedt de SafePay meer veiligheid in de winkel en verbetert het ook het administratieve proces. 

Lees meer over SafePay​TMCash Management​​ of neem contact​ op om de mogelijkheden voor uw organisatie te bespreken. ​​


​​​