Geschiedenis

Gunnebo's Oorsprong

Het bedrijf is vernoemd naar het dorpje Gunnebo in het zuidoosten van Zweden. Hier opende Hans Hultman in 1764 een smederij en begon met de productie van hamers. Het bedrijf bleef groeien en tegen het jaar 1800 waren er meerdere fabrieken geopend.

Gunnebo tegenwoordig

Het metaalbewerkingsbedrijf werd in 1995 overgenomen door een investeringsmaatschappij, HIDEF. HIDEF nam de naam Gunnebo over en besloot zich volledig te gaan richten op beveiliging.

1995-2004

Gunnebo groeide door de wereldwijde overnames van bedrijven die zich primair op beveiliging richtte.

Enkele voorbeelden zijn Fichet-Bauche, een beursgenoteerd Frans bedrijf met een geschiedenis in brandkasten en kluizen sinds 1825, alsook Chubbsafes, een wereldwijd gerespecteerd merk van brandkasten en kluizen dat zijn oorsprong vindt in het Verenigd Koninkrijk sinds 1818.

Sinds 1998 is Gunnebo Nederland gevestigd op de huidige locatie in Diemen. Gunnebo Nederland is ontstaan door de overnames van Rosengrens, de leverancier van brandkasten, depositokluizen, sloten en kluisdeuren sinds 1847, net als de in 1879 opgerichte brandkastenfabriek Koningklijke Martens Brandkasten in Doetinchem, het in 1871 opgerichte Dordrechtse Lips Brandkasten en het in 1818 in Londen opgerichte ChubbSafes.

Vandaag de dag werkt Gunnebo wereldwijd en lokaal samen met deze en andere belangrijke merken.

2005

Gunnebo Industries splitst zich af van de rest van de organisatie.

2006-2008

Gunnebo AB begint met de integratie van de bedrijven die de afgelopen twaalf jaar zijn overgenomen, in de Gunnebo Security Group.

2010

Gunnebo China wordt opgericht en opent kantoren in Shanghai.

De Gunnebo Security Group neemt de Security Products afdeling van API Security Holding over. Een marktleider in Australië  en leverancier van safes en geldbeheeroplossingen voor banken, winkels en commerciële toepassingen.

2011

De Gunnebo Security Group vergroot zijn aandeel in een Braziliaanse joint venture, Gateway Security SA, om een uitbreidingsplatform in Zuid-Amerika te creëren.

De Gunnebo Security Group opent zijn eerste fabriek in China. De Kunshan fabriek levert beveiligingsoplossingen voor metrosystemen.

2012

Gunnebo Maleisië opent zijn deuren als 32e lokale verkoopfirma in de Gunnebo Security Group.

De Gunnebo Security Group neemt Hamilton Safe over, de tweede grootste leverancier van brandkasten en kluizen voor banken en overheidsinstellingen in de Verenigde Staten.

Eind 2012 opende Gunnebo Nederland de Lips Brandkasten webshop waar een ruim assortiment op het gebied van Physical Security wordt aangeboden.

2013

De Gunnebo Security Group verwerft alle aandelen van het toonaangevende Koreaanse draaihekken distributeur, ATG Entrance Corporation en richt een eigen verkoopfirma op in Zuid Korea.

De Group breidt ook uit met nieuwe vertegenwoordigingskantoren in Thailand en Myanmar.


Lees meer

Vacatures

Social Media

Onze Merken

Verantwoordelijkheden